svētdiena, 2011. gada 9. janvāris

Soļanka Jūlītes gaumē.

Sniegota un auksta ziema, ir īstais laiks, lai ģimenei pagatavotu sātīgu un sasildošu zupu, tāpēc savam pirmajam ierakstam es izvēlējos soļanku. Šī zupa ir ēdiens, kas neapnīk un kas katru reizi sanāk savādāk.
Sāksim ar izejvielām, kas nepieciešamas zupas pagatavošanai. Visus produktus sagatavo vienādā daudzumā:
  •   Sālīti gurķi;
  •   Sīpoli;
  •   Kartupeļi;
  •   Desa;
  •   Cūkas ribiņas;
  •   Kūpināta gaļa.

Garšvielas un piedevas pievieno pēc garšas:

ü  Olīves;
ü  Citrons;
ü  Tomātu pasta;
ü  Smaržīgie pipari;
ü  Lauru lapas;
ü  Sāls;
ü  Cukurs.

Sākam gatavot: no cūku ribiņām vārām buljonu. Kartupeļus, gurķus, sīpolus, desu, kūpinātu gaļu sagriež kubiciņos. Gatavās cūku ribiņas izņem no buljona,  atkaulo un gaļu sagriež.






Uz pannas liek cept kūpinātu gaļu, nedaudz pacepot pievieno sīpolus, kad sīpoli ir apcepušies ,  pievieno tomātu pastu un sautē divas minūtes, un liek vārošā buljonā.

                2 līdz 3 minūtes cep desu, pievieno cūkgaļu, cep apmēram vienu minūti un liek katlā kopā ar gurķiem. Vārām 10 minūtes, pievienojam kartupeļus un vārām līdz kartupeļi ir gatavi.



Tagad īstais brīdis pievienot garšvielas: sāli, piparus, lauru lapas, citronu sulu, cukuru. Visas garšvielas pievieno pa bišķiņam, pārbaudot garšu.

Soļanku pasniedz ar olīvēm, skābo krējumu un citrona šķēlītēm.




                Zupai nostāvoties nākamajā dienā tā ir vēl garšīgāka.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Pagaršot un izteikties!