Ar to boršču gan ir jautri - sāku meklēt īsto recepti, atradu 100 un vienu variantu. Kam paprasīsi, katram sava versija, kādam jābūt Ukrainas virtuves šedevram: ar zoss gaļu, ar pupiņām, bietēm, jāsautē skābā krējumā... un katrs variants – Vienīgais Īstais!
Boršču jāgatavo apmēram 4 stundas, mums tik daudz laika šoreiz nav. Tāpēc gatavosim vieglāko variantu. Ja bez gaļas nepatīk, vari izvārīt vistas buljonu un tad gatavot pēc receptes.
Tev vajadzēs:
· 2 vidējas bietes;
· 1 burkāns;
· Sīpols;
· 5 ķiploku daiviņas;
· 1 tomāts;
· 3-4 vidēji kartupeļi;
· Zaļumi;
· Olīveļļa, balzamiko etiķis, sāls, cukurs, pipari;
· Krējums.
Zupa:
Kartupeļus, bietes, sīpolus, burkānu, tomātu un ķiplokus sagriež. Olīveļļā apcep 2 ķiploku daiviņas un sīpolus, pievieno burkānus - cep 3 minūtes. Pievieno bietes un cep 5 minūtes, tad pielej balzamiko etiķi (vari izmantot parasto vai citronu sulu), sāli, cukuru, piparus un sautē 2 minūtes. Pielej pusglāzi ūdens un sautē zem vāka līdz bietes ir pusgatavas. Katlā uzvāri ūdeni, ieliec kartupeļus un dārzeņus, un vāri līdz kartupeļi ir gatavi.
Piedeva pie zupas:
Bļodiņā ieliek palikušos sasmalcinātus ķiplokus un dilles, pieliek sāli un piparus, pielej nedaudz olīveļļu.
Bļodā ielej zupu, pieliek krējumu un ķiploku piedevu – mmmmm!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru
Pagaršot un izteikties!