trešdiena, 2011. gada 26. janvāris

Borshch Light.


Ar to boršču gan ir jautri - sāku meklēt īsto recepti, atradu 100 un vienu variantu. Kam paprasīsi, katram sava versija, kādam jābūt Ukrainas virtuves šedevram: ar zoss gaļu, ar pupiņām, bietēm, jāsautē skābā krējumā... un katrs variants – Vienīgais Īstais! 



Boršču jāgatavo apmēram 4 stundas, mums tik daudz laika šoreiz nav. Tāpēc gatavosim vieglāko variantu. Ja bez gaļas nepatīk, vari izvārīt vistas buljonu un tad gatavot pēc receptes.

Tev vajadzēs:
·         2 vidējas bietes;
·         1 burkāns;
·         Sīpols;
·         5 ķiploku daiviņas;
·         1 tomāts;
·         3-4 vidēji kartupeļi;
·         Zaļumi;
·         Olīveļļa, balzamiko etiķis, sāls, cukurs, pipari;
·         Krējums.





Zupa:
 Kartupeļus, bietes, sīpolus, burkānu, tomātu un ķiplokus sagriež. Olīveļļā apcep 2 ķiploku daiviņas un sīpolus, pievieno burkānus - cep 3 minūtes. Pievieno bietes un cep 5 minūtes, tad pielej balzamiko etiķi (vari izmantot parasto vai citronu sulu), sāli, cukuru, piparus un sautē 2 minūtes. Pielej pusglāzi ūdens un sautē zem vāka līdz bietes ir pusgatavas. Katlā uzvāri ūdeni, ieliec kartupeļus un dārzeņus, un vāri līdz kartupeļi ir gatavi.






Piedeva pie zupas:

Bļodiņā ieliek palikušos sasmalcinātus ķiplokus un dilles, pieliek sāli un piparus, pielej nedaudz olīveļļu.






Bļodā ielej zupu, pieliek krējumu un ķiploku piedevu – mmmmm!






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Pagaršot un izteikties!