svētdiena, 2011. gada 16. janvāris

Buritos Aļesjas gaumē.


Manas draudzenes Aļesjas Dzimšanas Dienas ēdienkarti  sākām domāt pirms 3 mēnešiem. Latvijas iecienītākais ēdiens – šašliks – laika apstākļu dēļ  īsti nederēja (mūs apbērtu ar sniegu ātrāk, nekā šašliks būtu gatavs). Domājām arī par suši, kas arī jau pieder pie tautas ēdieniem. Bet vīriešus ar to nepabarosi. 
Tad atcerējos, ka  Amerikā apmeklēju meksikāņu restorānu un biju sajūsmā! Garšīgi, vienkārši, sātīgi un interesanti, tieši tas, kas vajadzīgs ziemas Dzimšanas Dienas vakaram.

Tev vajadzēs (mums liela ģimene, visi produkti uz 16 buritos  jeb 2 pakām):
·         Cūkgaļas kakla karbonāde - 1.2 kg
·         TexMex Original Soft Tortilla - 2 pakas
·         Sarkanās pupiņas savā sulā - 2 burciņas
·         Santa Marija BBQ marināde - 2 paciņas (es ņēmu Vistai, jo nav tik stiprs)
·         Paprika - 2 gab.
·         Čederas siers - 300 g
·         Skābais krējums - 200-300 g
·         Taco Spice Mix Original - 1 paciņa


Karbonādi sagriežam 1 cm biezās šķēlītēs, pievienojam marinādi un atstājam uz 30-40 min. Cepam uz pannas, līdz gaļa ir gatava, atdzesējam un sagriežam salmiņos. Papriku sagriežam salmiņos, sieru sarīvējam. Pupiņām nolejam šķidrumu.
Mērcei:
Krējumu samaisām ar 3 tējkarotēm Taco Spice Mix.






Tortillu sasmērē ar mērci, liek papriku, pupiņas, gaļu un sieru. Satin un liek uz paplātes.








Cep krāsnī  1600 C temperatūrā 15 min.
Pasniedz ar krējumu, mērci.

Ģimenes  komentāri un ieteikumi:
1.       Siers nopirkts neveiksmīgi, es to neieteiktu. Mēģini atrast oranžo.
2.       Labāk izmantot melnās pupiņas un pievienot halapenjo piparus, gatavo burito pasniegt ar skābo krējumu un zaļo salsu.
3.       Ja tev asie ēdieni negaršo, tad gaļu marinē sālī un krējumam nepievieno garšvielas.
4.       Ja tev garšo asie ēdieni , tad iemaisi krējumā visu Taco Spice paciņu un skat. Punkts Nr.2.
5.       Aļesja taisa mērci tā: 200 g krējuma, 3-4 ķiploka daiviņas, sāls, majonēze un Taco Spice Mix. To mērcīti var pasniegt pie gaļas un vistas ēdieniem.

1 komentārs:

Pagaršot un izteikties!