Šodien gatavojam otro ēdienu - gaļas bumbiņas, tefteļus jeb, kā mana māmiņa sauca, ‘’Ezīšus’’. Viņa tos gatavoja, kad es biju maza un likās, ka nekas nevar būt garšīgāks par šo ēdienu. ‘’Ezīšus’’ esmu gatavojusi ne vienu vien reizi, bet tikpat garšīgi kā bērnībā māmiņai man ne reizi nav sanākuši.
‘’Ezīšu’’ pagatavošanai Tev vajadzēs:
· 1 kg maltās gaļas (cūkgaļa + liellopu gaļa)
· 2 burkāni
· 1 liels sīpols
· 50 g rīsu
· 2 olas
· tomātu pasta vai tomātu mērce
· saldais krējums
· sāls, pipari un lauru lapas
BUMBIŅAS
Sarīvējam burkānus, sagriežam sīpolu. 1/3 no burkāna un sīpola atstājam mērcei. Novārām rīsus, uz pannas cepam burkānus un sīpolus līdz būs pusgatavi. Atdzesējam un pievienojam maltai gaļai. Turpat ieliekam gatavus rīsus un olas, pievienojam sāli un piparus. Masu kārtīgi samaisām. Ar aukstu ūdeni samitrinām rokas, un sākam veidot bumbiņas, apcepam tās uz pannas un liekam katlā.
MĒRCE
Atlikušo 1/3 no sīpola un burkāna apcepam, pievienojam tomātu pastu vai tomātu mērci, sautējam 1 min, pielejam ūdeni un ļaujam mērcei uzvārīties, beigās pievienojam krējumu, sāli, piparus un lauru lapas. Mērci ielejam katlā ar bumbiņām un sautējam 30 min.
Pasniedzam ar makaroniem, kartupeļu biezeni vai rīsiem.
Labu apetīti!
Vkusno!
AtbildētDzēstВкусные и совсем не колючие !
AtbildētDzēstTiešām garšīgi sanāca :) Paldies par recepti :)
AtbildētDzēstZinu, ko gatavošu šovakar!!! Paldies!!
AtbildētDzēstLūdzu!!!!
AtbildētDzēst